Daily Archives: октомври 6, 2017

Свечен прием на првачињата во Детската оранизација

 9  По повод Детската недела која се одржа од 02.10. до 06.10.2017 година, во нашето училиште се     одржа хуманитарна акција под мотото „Детски денар“. Оваа недела заврши со свечена приредба наменета за нашите првачиња, а изведена од нивните постари другарчиња од второ, третто, четврто и петто одделение со свои драматизации, балетско-ритмички точки, како и песни изведени до детски хор. Со свечената приредба беше направен и свечен прием на првачињата во Детската организација и секое од нив доби беџ и детски пасош. На тој начин, и тие станаа дел од Детската организација на Република Македонија.

35

 

 

 

 

 

46

 

 

 

 

 

218