Натпревар по Георафија

2016-05-09 10.13.05

Во просториите на ПМФ-Институт за географија на 06.05.2016 се одржаа 37 Државни натпревари по географија организирани од Македонското географско друштво. Под менторство на наст. Проф. Ленка Ѓоргоска учествувавме со две исклучително талентирани ученички. Кристина Конева од 9-б ја освои втората награда  и  Ана Крстевска која  беше првопласирана на Регионалниот натпревар во Скопје.  А минатата година, а и еве и сега по втор пат  го освојува Првото место во Република Македонија.

IMG_20160507_103144 IMG_20160507_103145 IMG_20160507_103229 IMG_20160507_103237 2016-05-09 10.11.42 2016-05-09 10.13.05 2016-05-09 10.13.16 2016-05-09 10.14.10