Државно првенство во пливање – Основни училишта

18767904_1731090563597622_5342349997007668535_n (1)

Ученичката Теодора Наумовска од IV a одделение од Основното Општинско Училиште „Вера Циривири – Трена“, имаше одличен настап на пливачкиот митинг во Куманово на ден 01.06.2017, организиран од Федерацијата на училишен спорт на Македонија. Таа го освои првото место во 50 метри – градно и второто место во 50 метри делфин и со тоа одлично го претстави на шето училиште.

18767904_1731090563597622_5342349997007668535_n (1)