Слатка баклава по повод Курбан прават “Вера” и “Братство”

Во престрет на муслиманскиот празник "Курбан Бајрам" во ООУ "Братство" се подготвуваше традиционалната баклава.Нашето училиште презема низа активности преку кој се зближуваат учениците од муслиманска и учениците од христијанска вероисповед. Како партнер училиште на ООУ "Братство" нашето училиште ООУ "Вера Циривири – Трена"  учествуваше во изработка на баклава и солени гурабии, а заеднички се пиеше и добро познатиот чај, кој се добива од растението "thea sinesis".

10703977_638850569562113_4541240514542798078_n

1896733_638850322895471_2058579967204831130_n

10178044_638849759562194_419146226889976494_n

10659372_638849532895550_6249540091032462960_n

10703863_638850402895463_9177954537583538856_n

10710839_638849799562190_1611995384019066208_n