Daily Archives: март 3, 2023

Хуманитарниот настан ,,Со љубов од Скопје ЗОО за Турција и Сирија”

На 25.02.2023, на хуманитарниот настан ,,Со љубов од Скопје ЗОО за Турција и Сирија”, свој скромен допринос со големо срце даде нашата ученичка Галена Љутков од 3 одделение. Таа настапи со прекрасната балетска изведба на “Чиполино”.

ssl1 ssl2

Учиме за програма SCRАTCH со помош на родителот

На ден 02.03.2023 во IIIa одделение,часовите по работа со комјутери беа реализирани од страна на родител програмер Дејан Новески.Наставната содржина беше Алгоритам – постапка за извршување одредена задача која родителот ја реализираше со помош на програма SCRАTCH.Учениците беа воодушевени од постапките и сами даваа идеи за настани,циклуси и услови, команди за извршување на одредени операции.Соработката со родителите продолжува!!!На ден 02.03.2023 во IIIa одделение,часовите по работа со комјутери беа реализирани од страна на родител програмер Дејан Новески.Наставната содржина беше Алгоритам – постапка за извршување одредена задача која родителот ја реализираше со помош на програма SCRАTCH.Учениците беа воодушевени од постапките и сами даваа идеи за настани,циклуси и услови, команди за извршување на одредени операции.Соработката со родителите продолжува!!!

сл1 сл2 сл3