Daily Archives: март 21, 2023

21 март – Светски ден на лицата со Даунов синдром и Ден на пролетта и екологијата

21 март – Светски ден на лицата со Даунов синдром и Ден на пролетта и екологијата, ги поттикна нашите ученици и наставници на низа активности. Преку, презентации, работилници, творби, акции се испратија искрени пораки за прифаќање на различностите и за подигање на еколошката свест.

sl1sl4sl5 sl6 sl7 sl8

Регионален натпревар по математика

На ден 4.03.2023 г. Беше реализиран општнски натпревар по математика на кој учество земаа учениците од VI–IX одделение. Целта на натпреварот беше за се развие љубовта кон математиката како и откривање на ученици кои имаат развиен талент кон математиката, развивање на натпреварувачки дух меѓу учениците . На истиот беа постигнати завидни резултати и тоа :

Постигнати резултати :

VI а одделение: Александра Димитрова II награда

Илин Стојановски пофалница

VI б одделение: Матеј Сиваков II награда

Горазд Кипевски пофалница

VII одделение: Матеа Мирческа III награда

VIII б одделение: Марија Мирческа пофалница

Ментор наставник : Гордана Ѓорѓиевска Јасмина Сретеноска