Учество на меѓународниот филмски фестивал за деца и младинци „Џифони Македонија “

а меѓународниот филмски фестивал за деца и млади *Џифони Македонија*, кој оваа година  се одржa
по седми пат, учествуваа наши ученици од VII-IX одделение во улога на жири комисија.

 

Петдневната програма содржеше богата филмска понуда, креативни работилници, мастер класови, изложби, концерти и низа други креативни и едукативни активности во кои нашите ученици активно се вклучија.

Богатите впечатоци и неверојатното искуство што учениците го добија, ќе бидат непресушна инспирација да се продолжи успешно да се следат и негуваат вредностите промовирани од семејството на Џифони.

сл џ2слика џифони1