Учество на 56. Детски Рацинови средби

,,Да му го земеш јазикот на еден народ – тоа значи да му ја земеш душата"  – Кочо Рацин
Ова е темата на литературниот конкурс на  56. Детски Рацинови средби каде Донка Китанова од 6б одд., под менторство на Ана Кралевска, ја освои третата награда. Браво Донка!

сл2сл3 сл1