Monthly Archives: октомври 2023

“Разбуди го родителот во себе”

Во нашето училиште на големо задоволство беше одржана првата од серија работилници “Разбуди го родителот во себе” од Соња Китановска- Кимовска. Родителката испрати пораки, од родител кон родители, како да учиме едни од други. Се споделија лични искуства, техники и препораки за решавање предизвици во родителството.

 

sl4 sl3 sl2 sl1

“ Дружба без граници” соработака со партнер училиштето “ Братство”

На 12.10.2023 во нашето училиште ООУ” Вера Циривири – Трена” се одржа средба со партнер училиштето “ Братство” согласно стратегијата за мултиетничка интеграција во образованието. 
Забавата, игрите, соработката и социјализацијата беа дел од активностите со кои започна реализирање на ЕКО училницата под мото “ Дружба без граници”.sl1 sl2 sl3 sl4 sl5 sl6

Повик за избор на ученички правобранител и заменик на ученички правобранител

Ученички правобранител