44 – те Караманови средби во Радовиш

24623665_10156040644254602_312012918_o

На 02.12.2017година, во саботата три ученички од 6-то б одделение со нивната наставничка м-р Матилда Бајкова беа поканети и присуствуваа на поетска работилница, со словенечкиот детски писател Мојца Андреј и со кантавторот и поет Петер Андреј кои заедно музицираа и кажуваа свои стихови. Поетската работилница се одржа по повод 44-те Караманови средби во Радовиш. Јана, Луна, Мила и нивната наставничка беа единствените претставници од Скопје.

24474579_10156040644749602_606704153_o 24623597_10156040644884602_1901133912_o 24623665_10156040644254602_312012918_o 24651022_10156040646124602_926539676_o 24726108_10156040646514602_316123804_o