Одбележан денот на Св Климент Охридски

24819163_2019469488342453_1091609055_o

На 4.12.2017 година во просториите на Библиотеката „Браќа Миладиновци“- објект Другарче на свечен начин беше одбележан денот на Св Климент Охридски воедно беа доделени и овогодинешните награди на литературниот конкурс кој беше распишан од библиотеката.Нашата ученичка Марија Антониева од 9-б одд по водство на менторот м-р Матилда Бајкова се закити со престижната награда ГРАНД ПРИ за поезија. Целиот настан беше воден од ученици од Драмската секција од нашето училиште под менторство на проф. м-р Матилда Бајкова.24650937_2019469215009147_1318976355_o 24726444_2019469331675802_86691338_o 24739937_2019468925009176_1596442882_o 24818903_2019469431675792_1552656659_o 24819163_2019469488342453_1091609055_o 24826028_2019469278342474_582000393_o 24882793_2019469375009131_676499512_o