Зајакнување на социјалната кохезија во Македонија

На ден 14.03.2018 во ООУ „Братство“ беше спроведена активност од проектот на USAID „Зајакнување на социјалната кохезија во Македонија“. Станува збор за спортски настан – спортски игри со учество на учениците од третите одделенија од двете училишта. Овој проект придонесува да се зајакне меѓуетничката интеракција помеѓу децата и да го унапреди меѓукултурното образование. 29186593_2059364897426086_5619142452507049984_o 29187302_2059364734092769_6801296943344517120_o 29197068_2059364557426120_8287597906865684480_o 29197194_2059365104092732_1831838418288508928_o 29214838_2059364644092778_7466693854029152256_o