Изложбен центар Матка

33676876_2146177322078176_708589318016335872_n

На 30.05.2018 учениците од ООУ'Вера Циривири – Трена" од вторите и третите одделенија беа на посета во Изложбениот центар Матка Во него учениците преку современи интерактивни методи научија повеќе за енергијата, нејзината историја, производство, пренос и користење. Едукативните содржини се поставени во историскиот објект на старата хидроцентрала Матка, каде што учениците имаат уникатна можност одблиску да видат енергетски објект стар 80 години кој сеуште може да биде во функција.34049785_2146179192077989_4049354587541340160_n 34047810_2146179368744638_380070679749328896_n 34046790_2146182488744326_5684937786658914304_n 34035731_2146177248744850_7258711999750602752_n 33943444_2146182062077702_5550741168423174144_n 33813993_2146180082077900_401424505525764096_n 33676876_2146177322078176_708589318016335872_n