Креативниот центар Карпош ги собраа првите плодови од овогодишната реколта

град6

На седми јуни и оваа година младите биолози, производители на храна во Центарот за храна кој се наоѓа во нашето училиште, ООУ „Вера Циривири – Трена“, а е дел од Креативниот центар Карпош ги собраа првите плодови од овогодишната реколта. Во соработка со компанијата „Евгени“ и Земјоделскиот институт, а под будното око на Лазе, Томе и наставничката Дивна произведени се првите краставици. Учениците кои беа вклучени во работата на Центарот за храна се насладуваа на вкусните, миризливи штотуку набрани краставички од градината, произведени без хемиски средства. Наредната недела се очекуваат првите тиквички, брокула, зелка и карфиол. За време на настанот, проф. д-р Зоран Т. Поповски на нашето училиште му подари збирка долгогодишно собирање материјали – Биолошко наследство на Македонија, кои ќе ни користат во воспитно – образовниот процес.

град град2 град3 град4 град5 град6 град7