Математика на дофат

На 29 октомври, учениците од 6-то до 9-то одд  ја посетија интерактивната изложба "Математика на дофат", во просториите на Кинотека на Македонија. 
Изложбата ја организира Институтот „Гете“ во соработка со „Математикум“ од Гисен, првиот интерактивен музеј за математика во светот. Станува збор за патувачка изложба, која во просториите на Кинотека на Македонија е поставена од 4 до 30 октомври.

Учениците имаа можност сетилно да се дружат со математиката преку сложувалки, градење мостови, мисловни игри, 3Д форми од сапуница…

Математиката целосно го освои нивното вниманиемат1 мат2 мат3 мат4 мат5 мат6 мат7 мат8 мат9 мат10