Месец на науката 2019

Младите научници од нашето училиште на 16.11.2019 учествуваа на настанот Ноември – Месец на науката кој се одржа на Природно – математичкиот факултет на кој учествуваа ученици од различни основни училишта од државата. На истиот учествуваа ученици од петто одделение кои со свои експерименти го претставија нашето училиште. Нивните експерименти и проекти беа во областа на Природни науки  менторирани од страна на наставничката по Биологија и Природни науки Дивна Карапанчева. Своите успешни експерименти беа наградени со прва и втора награда.

viber_image_2019-11-26_17-03-01 viber_image_2019-11-26_17-03-04 viber_image_2019-11-26_17-03-04сгс viber_image_2019-11-26_17-03-05 viber_image_2019-11-26_17-03-05бјх viber_image_2019-11-26_17-06-55