Проект за заживување на наставата по француски јазик во образовниот систем

Амбасадата на Франција и Францускиот институт во Скопје, во соработка со Министерството за образование и наука на Северна Македонија, отпочнаа голем проект за заживување на наставата по француски јазик во образовниот систем во земјава и во регионот. Настанот на којшто беше презентиран овој проект, којшто има за цел зголемување на динамиката на наставата по француски јазик во основните училишта и олеснување на изборот на францускиот како втор странски јазик, беше отворен од страна на Н.Е. г-дин Сирил Бомгартнер, Амбасадор на Франција, и г-дин Јетон Шаќири, Министер за образование и наука. Голема благодарност до г-дин Стевчо Јакимовски, Градоначалник на општина Карпош, и до г-дин Горан Стојанов, Градоначалник на Неготино, за споделувањето на нивните искуства во наставата на француски јазик во училиштата во тие општини. Благодарност за присуството и до градоначалниците, директорите на училиштата и професорите по француски јазик опфатени со овој голем проект!

sl1 sl2 sl3 sl4