Monthly Archives: мај 2019

Во посета на ЕУ

Учениците од Va и Vб одделение беа во посета на Секретаријатот за европски прашања. Разговараа и подетално се запознаа со Европската унија, односно ги проширија своите знаења стекнати по предметот Општество.

IMG-2a55eb3e3011022a6fe637504dd3315a-V IMG-ee01c5a8d4cc775b3b3e56abf2f61c58-V IMG-4c072de47c3d71efb2f4b548a1c491ca-V IMG-1a0d8ad8f9bfb4fd10b668b9e7ff2e00-V IMG-5f981ad11775a8433d41172a9f982d06-V

Учење преку истражување со употреба на MICRO:BIT

MICRO:BIT-Регулатор на наводнување

Учениците заедно со наставниците планираат , истражуваат , реализираат проект .

Истражување ( ќе истражуваме поповолни/најдобри услови за најефикасно/најбрзо растење и развивање на растенијата,за добивање на квалитетен род; ќе истражиме како точно да ги поврземе инструментите и да ја ускладиме нивната работа со програмот MICRO:BIT за автоматизирано наводнување на растенијата  во пластеникот)

Фаза на засадување

s2 s3 s4 s5 s6

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Програмирање на програма за регулирање на влажност и проба за нејзината функционалност во пракса .

s1s9 s7 s10 s8

 

 

07.05.2019 е неработен ден

Согласно последните организациски проценки поврзани со протоколот за посетата на Неговата Светост Папата Франциск, и согласно потребите и барањата на институциите и граѓаните,  Владата на Република Северна Македонија донесе одлука утрешниот ден, 7 мај (вторник), да биде неработен ден за сите вработени во јавната и државната администрација на територијата на Град Скопје.

Со оваа одлука се опфатени основните и средните училишта.

Според оваа одлука ООУ Вера Циривири-Трена нема да работи на 07.05.2019 година.