Monthly Archives: ноември 2022

Посета на општина Карпош

Градоначалникот пред вистински предизвик 🙂, да одговори на прашањата од умните глави на четвртоодделенците од ООУ,,Вера Циривири- Трена”

sl1 sl2 sl3 sl4

Го разубавуваме училишниот простор.

Го разубавуваме училишниот простор.Учениците од 3а одделение со свој придонес ја разубавуваат училишната градина со есенски цветни насади .

сл6 сл7 сл8 сл9 сл10

Одбележување на Меѓународнот ден на толеранција

Учениците од 3 а по повод Меѓународнот ден на толеранција – 16 ноември, учествуваа во работилница посветена на толерантноста. Разговараа што е толерантност и заеднички изработија плакат: ДА БИДЕМЕ ТОЛЕРАНТНИ ВО ОДНЕСУВАЊЕ КОН СЕКОЈ И СИТЕ !

сл2 сл3 сл4

Голем успех во традиционално карате

Голем успех на нашиот ученик од 2а одд., Војдан Паламидовски кој освои сребрен и бронзен медал во традиционално карате на 21. ИТКФ светскиот куп, кој се одржа на 11, 12 и 13 Ноември 2022, во спортската сала Кале во Скопје. Честитки, Војдан! 👏

sk1